Κρήτη: 23 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Αγίου Νικολάου

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου απέσπασε 23 Γαλάζιες Σημαίες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους  πανελλαδικά.

Την Τρίτη στην κεντρική παραλία της κοσμοπολίτικης  Ελούντας έγινε η συμβολική ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας  στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα όπως  ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης  στις δηλώσεις του: « Η Σπιναλόγκα, η Ελούντα και οι καθαρές ακτές αποτελούν έναν  σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ο οποίος παρέχει απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία και αποτελεί μεγάλη προίκα για τον τουρισμό και το περιβάλλον της περιοχής μας!»

«Στόχος μας είναι να  αυξήσουμε τις Γαλάζιες Σημαίες  του χρόνου και στην περιοχή του Βραχασίου ώστε να εξασφαλίσουμε κι εκεί  υψηλή παροχή υπηρεσιών  αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις» επισήμανε ο Δήμαρχος και στη συνέχεια  ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη σταθερότητα των στόχων της επιχείρησης γιατί ο τουρισμός στηρίζεται  στη φυσική ομορφιά, στις  πανέμορφες ακτές και στις ασφαλείς καταγάλανες θάλασσες  του Δήμου.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες – μέλη από όλες τις ηπείρους. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), η οποία υποστηρίζει τον θεσμό και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.

econews

Σχόλια