Παράταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο ενδέχεται να προτείνει η ΕΕ

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την παράταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο ενδέχεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το μέλλον του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης μετά το 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, εκπρόσωποι των κρατών μελών αναμένεται να συναντηθούν το επόμενο διάστημα για να συζητήσουν αν θα στηρίξουν επίσημα την πρόταση για παράταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, υπό τον όρο ότι θα λήξει το 2018 και θα αντικατασταθεί από μια παγκόσμια συνθήκη.

Αν συμφωνήσουν και τα 27 κράτη μέλη, η ΕΕ ενδέχεται να ανακοινώσει την πρότασή της στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το Νοέμβριο στη Νότιο Αφρική, σε μια προσπάθεια να βγάλει από το αδιέξοδο τις συζητήσεις για το κλίμα.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία για την παράταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον Μηχανισμό Καθαρής Ανάπτυξης, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς οι επενδύσεις μειώθηκαν πέρυσι στο ένα πέμπτο, καθώς οι διαπραγματευτές προσπάθησαν να συνδέσουν το σύστημα αντιστάθμισης ρύπων με νέους στόχους.

«Δεν είναι επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα, αν και αυτή η πρόταση το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει έδαφος», δήλωσε στο Reuters κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

econews

Σχόλια