Κρήτη: εθελοντικός καθαρισμός του ποταμού Μορώνη

0
59

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Eκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης στη Σούδα (στις όχθες του ποταμού Μορώνη, στον Βλητέ), διοργανώνουν το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων και η Δημοτική Ενότητα Σούδας την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

5:30-7:30 μ.μ.: Καθαρισμό του ποταμού Μορώνη από εθελοντές και μέλη εθελοντικών ομάδων του Δήμου.

7:30-9:30 μ.μ.: Ομιλίες των κ. Καλούστ Παραγκαμιάν (Επιστημονικού Υπεύθυνου Προγράμματος Νησιωτικών Υγροτόπων WWF Ελλάδας), Θάνου Γιαννακάκη (Συντονιστή του παραπάνω προγράμματος της WWF Ελλάδας) και Γιώργου Ναξάκη (Μηχανικού Περιβάλλοντος), σχετικά με το οικοσύστημα του υγροβιότοπου, τους φυσικούς πόρους του Δήμου Χανίων και τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο ποτάμι και τη γειτονική ακτή, καθώς και παρουσίαση οπτικού υλικού και συζήτηση για τα ζητήματα αυτά στις εκβολές του ποταμού.

Από τις 10:00 μ.μ.: Μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία της Σούδας, με το συγκρότημα των Νίκου Γωνιανάκη και Μιχάλη Συγλέτου.

Με σχετική ανακοίνωση «καλούνται τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, αλλά και κάθε πολίτης των Χανίων ως μεμονωμένος εθελοντής, να δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση».

econews

Σχόλια