Σάμος: επιτυχής ο καθαρισμός βυθού και παραλίας σε Κέρβελη-Πλατανάκι

0
79

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Κυριακή 21 Αυγούστου έγινε καθαρισμός βυθού και παραλίας στην Κέρβελη – Πλατανάκι από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου.

Ο καθαρισμός άρχισε στις 10:00πμ και ολοκληρώθηκε στις 15:00μμ.

Παρά το γεγονός ότι ο βυθός της περιοχής είναι πολύ καθαρός και οι κάτοικοι φροντίζουν επιμελώς την παραλία, οι δύτες και οι εθελοντές στην ακτή κατάφεραν να γεμίσουν δυο φορτηγάκια με σκουπίδια.

Με πολύ άνετες καιρικές συνθήκες και υψηλή θερμοκρασία νερού, 8 δύτες καθάρισαν το βυθό από ρόδες, πλαστικά μπουκάλια, σωλήνες, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, σχοινιά, κομμάτια φουσκωτών σκαφών, είδη ψαρέματος, ρουχισμό, και εξοπλισμό σκαφών.

Εντύπωση έκανε στους αυτοδύτες ο όγκος σκουπιδιών που έχει συσσωρευτεί στη ξέρα της Κέρβελη, ένα δημοφιλές μέρος ψαρέματος της περιοχής που πιο πολύ με χωματερή μοιάζει παρά με ψαρότοπο.

Παράλληλα στο Κασονήσι δύτες της Σχολής AegeanScuba ανέλκυσαν ένα μεγάλο φουσκωτό σκάφος που βρίσκονταν στο βυθό για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι Κύριοι Γιώργος Φραγκούλης και Στέφανος Βασιλείου διέθεσαν τα σκάφη τους για τη μεταφορά, την υποστήριξη και την ασφάλεια των αυτοδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά του καταδυτικού εξοπλισμού στην ακτή και η αποκομιδή των σκουπιδιών έγινε με τα ΙΧ των κατοίκων.

Στο καθαρισμό συμμετείχαν ενεργά οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις Kerveli Village Hotel, Villa Platanaki και Platanaki Beach Bar.

H σχολή καταδύσεων AegeanScuba, του Κυρίου Αγαμέμνων Αγγελετόπουλου, διέθεσε δωρεάν καταδυτικό εξοπλισμό σε όσους χρειάζονταν για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Η συνεχιζόμενη αυτή δράση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου έχει ως σκοπό την αποφόρτιση του βυθού και των ακτών μας από σκουπίδια, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης που έχει ο καθ’ ένας μας με το θαλάσσιο κόσμο. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες οι οποίοι έμπρακτα αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θάλασσας μας.

Οι εθελοντές παρέδωσαν μια καθαρότερη Κέρβελη, ενώ πολλοί συνδύασαν τον καθαρισμό με μπάνιο και χαλάρωση στη μαγευτική αυτή περιοχή του νησιού μας.

econews

Σχόλια