Μυτιλήνη: Φροντίδα αδέσποτων

0
39

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Ενθουσιασμένες για το ότι δούλεψαν στη Λέσβο με ανθρώπους που όπως είπαν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις συνθήκες ζωής των ζώων, δήλωσαν 16 βρετανίδες απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Καλεσμένες του φιλοζωικού σωματείου «Eresos for Animals», οι 16 Βρετανίδες κτηνίατροι, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, στείρωσαν δεκάδες αδέσποτες γάτες και σκύλους στην Ερεσό, την Καλλονή και τη Μυτιλήνη, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο έργο τόσο των φιλοζωικών σωματείων του νησιού, όσο και του Δήμου Λέσβου.

Οι νεαρές κτηνίατροι, που την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φύγουν από το νησί, είχαν φροντίσει να μαζέψουν ένα σεβαστό ποσό μέσω εράνου που πραγματοποίησε το Σωματείο «Dog House» της πατρίδας τους, και έτσι μπόρεσαν να φέρουν τα δικά τους φάρμακα και άλλες προμήθειες που θα τους ήταν απαραίτητες στο έργο τους

Στη Μυτιλήνη φιλοξενήθηκαν από το τοπικό φιλοζωικό σύλλογο «Κιβωτός» και το δήμο Λέσβου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο εργάστηκαν.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη βοήθεια που προσέφεραν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λέσβου Γιάννης Τσακίρης, κτηνίατρος και ο ίδιος.

«Η βοήθεια εθελοντών είναι πάντα πολύτιμη και καλοδεχούμενη ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αύξησης των αδέσποτων ζώων δια της μόνης αποδεκτής και ηθικής λύσης, αυτής της στείρωσής τους», τόνισε.

Τώρα γίνονται προσπάθειες να μεταβούν στη Λέσβο του χρόνου και οι 80 πτυχιούχοι κτηνίατροι του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στήνοντας κλινικές σε όλο το νησί.

Πηγή:  adespoto.gr

econews

Σχόλια