Καθησυχαστική η Shell για την πετρελαιοκηλίδα

0
8

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε εχθές ότι κοντεύει να περιορίσει τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί στη Βόρεια Θάλασσα εδώ και μία δεκαετία, κλείνοντας μια βαλβίδα ασφαλείας από την οποία διαρρέει αργό πετρέλαιο επί τουλάχιστον 8 ημέρες.

Δύτες που κατέβηκαν για να επιθεωρήσουν το ρήγμα στην εξέδρα εξόρυξης Gannet Alpha, 180 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκοτίας, είχαν κλείσει νωρίτερα την ελαττωματική βαλβίδα ασφαλείας.

«Η Shell με ενημέρωσε το πρωί ότι οι δύτες έκλεισαν και τις δύο βαλβίδες ασφαλείας αλλά θα πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτό δεν είναι το τέλος της συγκεκριμένης φάσης της επιχείρησης», είπε ο Χιου Σόου, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα χρειαστεί να περάσει μια περίοδος εντατικής παρακολούθησης για να διαπιστώσουμε αν η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αν η διαρροή σταμάτησε», πρόσθεσε.

Η διαρροή έχει περιοριστεί σε λιγότερο από ένα βαρέλι ημερησίως ενώ από τις 10 Αυγούστου, οπότε εντοπίστηκε το πρόβλημα, έχουν χυθεί στη θάλασσα περίπου 218 τόνοι πετρελαίου, σύμφωνα πάντα με τη Shell.

econews

Σχόλια