Κόντρα ΥΠΕΚΑ- Δ. Γλυφάδας για το κοιμητήριο σε αναδασωτέα περιοχή – Τι γίνεται με την αποτέφρωση

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνεχίζεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το Δήμο Γλυφάδας με αφορμή την πρωτοβουλία του Δημάρχου της περιοχής κ. Κόκκορη να χωροθετήσει κοιμητήριο σε αναδασωτέα περιοχή του Υμηττού.

Ο κ. Κόκκορης δήλωσε πως  «δεν έχουμε χώρο να θάψουμε τους νεκρούς. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 10 σοροί στο ψυγείο.από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουμε έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου για τη χωροθέτηση κοιμητηρίου στον Υμηττό, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα”, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου θα προβεί για πρώτη φορά και κατά προτεραιότητα στη συνολική και όχι αποσπασματική κατά δήμο χωροθέτηση νέων περιοχών.

Θέση για το ζήτημα έλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι που προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: «Στην Γλυφάδα καταλύθηκε το Κράτος. Ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης, αντί για δημόσιοι λειτουργοί, συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί καταπατητές και ως τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν.

» Η καταπάτηση προστατευόμενης αναδασωτέας περιοχής στην πυρίκαυστη ζώνη του Υμηττού όχι μόνο δεν δικαιολογείται από καμία κοινωνική ανάγκη, αλλά αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών που χρησιμοποιήθηκαν, για τη δημιουργία τετελεσμένων και την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων.»

—Τι γίνεται με την αποτέφρωση νεκρών

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» έχει “κολλήσει” το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης, παρά το γεγονός ότι από το 2010 έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα με τη λειτουργία των πρώτων κέντρων αποτέφρωσης θα μπορούσε να υπάρξει αποσυμφόρηση των νεκροταφείων, αφού από εκτιμήσεις που γίνονται, περίπου 3.000 οικογένειες θα επέλεγαν αυτή τη μέθοδο κάθε χρόνο.

econews

Σχόλια