Σεμινάριο για τη βιοκαλλιέργεια στην Ερεσό Λέσβου

0
13

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Μετά από την επιτυχημένη εμπειρία τριών χρόνων το Περιφερειακό Γραφείο Αιγαίου του Οργανισμού ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) διοργανώνει για τέταρτη χρονιά, από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2011, το σεμινάριο «Ζω και Καλλιεργώ Βιολογικά», με εξειδίκευση στη Βιοκαλλιέργεια Φρούτων και Κηπευτικών, στο αγρόκτημα ‘’Χλιαρά’’ στην Ερεσό της Λέσβου.

Οκτώ άτομα θα μάθουν από τους καλύτερους εκπαιδευτές ότι χρειάζεται να γνωρίζουν για τη Βιοκαλλιέργεια Φρούτων και Κηπευτικών σ’ ένα από τα ομορφότερα μέρη του Αιγαίου.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση και τα μαθήματα θα γίνονται στο ίδιο το αγρόκτημα, από ειδικούς εκπαιδευτές, υπό την επίβλεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Αιγαίου του Οργανισμού ΔΗΩ, κου Δημ. Γραμματή.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 8 εκπαιδευόμενοι, 2 με δυνατότητα διαμονής στο κτήμα και 6 με διαμονή που θα επιλέξουν οι ίδιοι σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ερεσού.

Στην καθημερινή τους διατροφή θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν βιολογικά προϊόντα, από το κτήμα (φρούτα και λαχανικά) ενώ στα εστιατόρια και ταβέρνες του χωριού θα δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

econews

Σχόλια