Υδατοκαλλιέργειες: διεθνές συμπόσιο στο ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης

0
145

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το GIA 2011- Διεθνές Συμπόσιο Γονιδιωματικής στην Υδατοκαλλιέργεια θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Κρήτης.

Η βιολόγος Έλενα Σαρροπούλου, δήλωσε ότι το συμπόσιο «Genomics in Aquaculture» (GIA,) οργανώθηκε πρώτη φορά το 2009 από το Nordland University Bodø (Νορβηγία) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής – ΙΘΑΒΙΓ του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών – ΕΛΚΕΘΕ και με τη χρηματοδότηση του Συμβούλιου Ερευνών της Νορβηγίας.

Λόγω της αξιοσημείωτης επιτυχίας του και μετά από αίτημα πολλών συμμετεχόντων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να διοργανώσει το δεύτερο συμπόσιο «Genomics in Aquaculture» στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής στο Ηράκλειο.

Το GIA2011 έχει προγραμματιστεί για τις 14 με 17 Σεπτεμβρίου.

Ο επιστημονικός συντονισμός του γίνεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ και το Nordland University Bodø (Νορβηγία) ενώ την οργάνωση έχει αναλάβει η GreatΕvents.

Μέσα σε 2 χρόνια το συμπόσιο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα παγκοσμίως για την εφαρμογή της γονιδιωματικής στις υδατοκαλλιέργειες και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Καλεσμένοι ως ομιλητές θα είναι 6 κορυφαίοι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Θα συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα από 17 διαφορετικές χώρες και θα πραγματοποιηθούν 48 ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες στο εν λόγω ερευνητικό τομέα.

 

Πηγή cretalive.gr

econews

Σχόλια