Χανιά: έργα ανάπλασης 1,4 εκατ. ευρώ στην παλιά πόλη

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Την απόφαση χρηματοδότησης με 1,4 εκατομμύρια ευρώ, του έργου ανάπλασης του κεντρικού τμήματος της παλιάς πόλης των Χανίων παρέλαβε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, «είναι το πρώτο το οποίο ξεκινά στο πλαίσιο των Αστικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων στο οποίο έχουν ενταχθεί τα Χανιά.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό διότι αφορά στην παλιά πόλη των Χανίων και αυτό που απομένει είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να απορροφήσουμε το 1,4 εκατ. ευρώ και να προχωρήσουμε και στα επόμενα έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη».

Το έργο, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του έργου που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην περιοχή της Σπλάντζιας, αφορά την κατασκευή αυτόνομου δικτύου πυρόσβεσης, δικτύου οπτικών ινών, δικτύου ύδρευσης, διαχωρισμό δικτύων ακάθαρτων και όμβριων, υπογειοποίηση εναέριου δικτύου ΔΕΗ, καθώς και τη διαμόρφωση και αποκατάσταση των οδών στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης των Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης και ειδικότερα της παλιάς πόλης των Χανίων».

Πηγή εφημερίδα Πατρίς

econews

Σχόλια