ΗΠΑ: $175 εκατ. στην «πράσινη» αυτοκίνηση

0
9
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το ποσό των 175 εκατ. δολαρίων δήλωσε πως θα διαθέσει η κυβέρνηση Ομπάμα σε αυτοκινητοβιομηχανίες και ερευνητικά κέντρα για την προώθηση της “καθαρής” αυτοκίνησης και την κατασκευή εξελιγμένων μπαταριών αυτοκινήτων.

Η ανακοίνωση προηγήθηκε της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Μίσιγκαν και ακολούθησε την παρουσίαση των νέων προτύπων αποδοτικότητας καυσίμων αυτοκίνησης και επιπέδων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

“Το υπουργείο Ενέργειας επενδύει σε νέες εξελιγμένες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων των καταναλωτών και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Στήβεν Τσου την Τετάρτη (10/8).

Οι General Motors, Ford και Chrysler έλαβαν κεφάλαια για την ανάπτυξη αποδοτικότερων καυσίμων και λιπαντικών, ελαφρύτερων υλικών κατασκευής και αποδοτικότερων συμβατικών μπαταριών.

Μέχρι το 2015 οι ΗΠΑ θα μπορούν να παράγουν 500 χιλιάδες ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα αλλά και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών νέας γενιάς.

Σχόλια