Ιός Δυτικού Νείλου: προληπτικά μέτρα στα Τρίκαλα

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Σε δράσεις εκνέφωσης σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Συκιά Ελασσόνας και στα κάτω Βασιλικά Φαρσάλων, για προληπτικούς κυρίως λόγους, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν εισήγησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», θα γίνει πρώτα ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα προστασίας και την εκνέφωση, σε συνεργασία πάντα με τη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), τα Κέντρα Υγείας, το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), τους Δήμους και τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αφορμή κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την ατομική υγιεινή του καθενός, έτσι ώστε να προφυλαχτεί ο πληθυσμός από τα κουνούπια και συνεπώς από τον ιό.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγόραστος δήλωσε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσει να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες.

 

econews

Σχόλια