Φυσικό αέριο: «πράσινο φως» για επέκταση του συστήματος μεταφοράς στην Πελοπόννησο

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το πράσινο φως δόθηκε από το ΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση της πρότασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και στις ΠΕ Μεσσηνίας και Λακωνίας, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και στις ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας αλλά και για το ενδιαφέρον του υφυπουργού Ενέργειας Γ. Μανιάτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Παπαρσένος εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Επίσης, απάντησε θετικά και στην πρόταση του Πέτρου Τατούλη για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου.

Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί η πρώτη περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας της χώρας».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ο στόχος είναι «η παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες και η ταυτόχρονη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ των άλλων οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Αργολίδας Τάσος Χειβιόπουλος, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Στεργίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων Τριπόλεως, Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων και Κορίνθου.

 

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια