Φυσικό αέριο: άδεια από το ΥΠΕΚΑ για εμπορία στην Edison Hellas

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

H Edison Hellas εισέρχεται στην εμπορία φυσικού αερίου, καθώς εξασφάλισε την άδεια από το ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με δημοσέιυμα του euro2day.gr, οι εταιρείες που έχουν δικαίωμα εμπορίας ανέρχονται πλέον σε 6 (ΔΕΠΑ, M+M, EGL, Aegean Power, Προμηθέας Gas, Edison Ελλάς), ενώ σε 15 ανέρχεται ο αριθμός των χρηστών του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Η απόκτηση της άδειας κρίθηκε αναγκαία με δεδομένη τη συμμετοχή της στην μικτή εταιρεία Elpedison, η οποία λειτουργεί δύο σταθμούς φυσικού αερίου με ισχύ πάνω από 800 μεγαβάτ.

Η κατανάλωση των δύο σταθμών που κυμαίνεται στα επίπεδα των 600-900 εκατ. κυβικών μέτρων το χρόνο, προσφέρει δυνατότητες για την κάλυψη μέρους των αναγκών τους μέσω ανεξάρτητων προμηθευτών.

Η Edison θα μπορεί να πουλά φυσικό αέριο σε επιλέγοντες πελάτες, δηλαδή μεγάλοι καταναλωτές κυρίως ηλεκτροπαραγωγοί, μέσω του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Ο βαθμός δραστηριοποίησης της Edison Ελλάς στην εμπορία, θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της Edison Ιταλίας, που είναι μητρική της Εdison Ελλάς, για τη ΔΕΠΑ.

 

econews

Σχόλια