ΑΠΕ: πρότυπο πράσινης ανάπτυξης η Κρήτη λέει Γερμανός ευρωβουλευτής

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο κρητικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «Η Κρήτη μπορεί να γίνει πρότυπο στην εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη και πιλότος εφαρμογής για την Μεσόγειο».

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε τα παραπάνω στο τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF που τον ακολούθησε στην Κρήτη, προκειμένου να καλύψει την πρωτοβουλία του για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών στον τομέα της ενέργειας και τις δυνατότητες συνεργασίας με γερμανικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζημαρκάκης διαβεβαίωσε τους γερμανούς πολίτες πως σε μερικά χρόνια η Κρήτη θα είναι πρότυπο εφαρμοσμένης πράσινης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι  η Κρήτη και η Ελλάδα μπορούν να έχουν μόνο όφελος από τις ΑΠΕ, τώρα που η  Γερμανία ενδιαφέρεται να αγοράσει το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται εδώ από ανανεώσιμες πηγές, γιατί οι πολίτες της θέλουν να προστατεύεται το περιβάλλον και είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.

«Για το λόγο αυτό άλλωστε κλείνουν τα πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία και μέχρι το 2020 δεν θα λειτουργεί κανένα. Αυτή η ενέργεια θα αντικατασταθεί από τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Η Κρήτη με την μεγάλη ηλιοφάνεια και η Ελλάδα συνολικά, έχουν να διαδραματίσουν ένα κομβικό ρόλο σε αυτό.

Ειδικά η Κρήτη η οποία μπορεί με τα φιλοπεριβαλοντικά έργα στον τουρισμό να κερδίσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Υπάρχουν Γερμανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τον ήλιο της Κρήτης και αυτό θα προσφέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», δήλωσε μετά την πρώτη συνάντηση που είχε στο Ηράκλειο και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας με τον διευθυντή Κ. Στεφανίδη καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, του οποίου ο ευρωβουλευτής εξήρε την προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης της Κρήτης και των επενδύσεων.

 

Πηγή paseges.gr

econews

Σχόλια