Συνάντηση Δήμου Λουτρακίου-ΥΠΕΚΑ για την εγκατάσταση αποθήκης χημικών στους Αγ. Θεοδώρους

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στo πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σχετικά με χωροθέτηση εγκατάστασης αποθήκευσης χημικών ουσιών από την εταιρία Logistics AE στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, για την οποία έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λουτρακίου,  Κώστα Λογοθέτη.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Δέδες και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έκανε λεπτομερή αναφορά για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την αποτροπή της εγκατάστασης χημικών έως τώρα και τόνισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει τους αγώνες, καθώς η περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά επιβαρημένη και οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση θα επιφέρει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ζήτησε επίσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αναθεωρήσει την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που εξέδωσε στην εταιρεία.

Η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και μετέφερε τις πρώτες διαπιστώσεις τους από τον έλεγχο που διενήργησαν, τόσο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας και των περιβαλλοντικών όρων που εκδόθηκαν, όσο από την αυτοψία τους στην περιοχή και κατέγραψε τις απόψεις που εκφράστηκαν προκειμένου να εξετασθούν εκτενέστερα.

Η κυρία Καραβασίλη υπογράμμισε ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που κλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη να γνωμοδοτήσουν σχετικά, θα το πράξουν άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο επιχειρηματίας, και βεβαίως τις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου και των λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών, που εκφράστηκαν κατά τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

econews

Σχόλια