Ημιυπαίθριοι: παράταση ως τις 30 Δεκεμβρίου – Πάνω από 630.000 οι αιτήσεις

3
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέα παράταση ως τις 30 Δεκεμβρίου -την τρίτη μέχρι στιγμής- για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα – και το οποίο θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί μέχρι τις 28 Αυγούστου – παρατείνεται έως τις 30 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, έχουν υποβληθεί 630.268 αιτήσεις και έχουν δηλωθεί περίπου 900.000 κλειστοί χώροι.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκτιμά ότι από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων θα συγκεντρωθεί πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν για 40 χρόνια τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους, τις σοφίτες, τα πατάρια, τα υπόγεια, τους φωταγωγούς, τα εσωτερικά αίθρια, τις εσοχές των κτιρίων και τις πιλοτές με βάση τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μπορούν να ενταχθούν όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί έως τις 28 Απριλίου 2010.

econews

3 Σχόλια

  1. Τι βγάζετε ειδήσεις για παράταση μεχρι 30 Δεκεμβρίου?
    Ξερετε ποσος κόσμος έχασε την προθεσμία έχοντας πληρωσει μηχανικούς και παραβολα?
    Ηλίθιοι ειστε?

    • Όπως θα έχετε παρατηρήσει το άρθρο το οποίο σχολιάζετε έχει ημερομηνία 10 Αυγούστου, όπερ σημαίνει ότι τα δεδομένα πάνω σε ένα ούτως ή άλλως ρευστό ζήτημα έχουν αλλάξει στο μεσοδιάστημα των τεσσάρων μηνών.
      Όσο για τον χαρακτηρισμό θα μας επιτρέψετε να μην τον σχολιάσουμε αντιστοίχως.

Comments are closed.