Θεσσαλονίκη: ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στη Νέα Παραλία

5
103

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του δεύτερου τμήματος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, από το ύψος των ναυταθλητικών ομίλων, εκεί όπου μακροπρόθεσμα θα στηθεί ο Κήπος των Γλυπτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σε 28 μήνες το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζει μια ενιαία εικόνα.

Περίπου δυόμισι χρόνια μετά τα εγκαίνια των πρώτων πέντε θεματικών κήπων, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τους ομίλους, ο ανάδοχος του έργου τοποθέτησε τις πρώτες λαμαρίνες στο πλακόστρωτο, ούτως ώστε να αρχίσει η δημιουργία και των άλλων οκτώ πάρκων – κήπων.

Ετσι, οι κήποι των Γλυπτών, της Μεσογείου, του Οδυσσέα Φωκά, των Εποχών, του Ίσκιου, της Άμμου, του Απογευματινού Ηλιου και του Αλέξανδρου θα πάρουν κατά σειρά τη θέση τους στη Νέα Παραλία. Στο σύνολό τους, τα 13 θεματικά πάρκα θα εκτείνονται σε μήκος 5,5 χλμ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 20.504.775,08 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

econews

5 Σχόλια

  1. Θα ήταν καλή ιδέα τα απογεύματα που δε πραγματοποιούνται εργασίες να ανοίγουν τα «τειχάκια» που εμποδίζουν τη πρόσβαση στο χώρο του εργοταξίου το πρωί ουτως ώστε να μπορούμε και οι ποδηλάτες να κάνουμε τη βόλτα χωρίς να καβαλάμε τα πεζοδρόμια(τα οποία είναι άθλια απο εκεί που αναγκαζόμαστε να παμε) και να ζητάμε συγνώμη απο τους πεζούς συγνώμη που τους τα πρήζουμε συνήχεια…

  2. μπορει να μας πει καποιος για πιο λογο κοβονται δεντρα. ποιος ειναι υπευθυνος γιαυτο το ¨» οτι να” ναι κανουμε» ο δημος εχει βαλει καποιον να ελενγχει την αναδοχο εταιρεια, η κανει ο καθενας οτι του καπνισει….. κυριε, Δημαρχε !!!!!!!!

  3. Μπορεί να μου πεις κάποιος τι οικονομική ανάπτυξη θα φέρει το πάρκο στην χρεοκοπημένη χώρα;

  4. Με ποιο δικαιωμα μου κοβουν ,για αλλημια φορα,το οπτικο πεδιο προς τη θαλασσα,υψωνοντας αυτη τη φορα ενα ακαλαισθητο ντουβαρι,για τον κηπο των γλυπτων??

Comments are closed.