Φωτοβολταϊκά: διαφάνεια ζητεί ο ΣΕΦ από Παπακωνσταντίνου

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Διαφάνεια σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά και τα οικιακά φωτοβολταϊκά, ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», σε επιστολή που έστειλε ο ΣΕΦ προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, διαμαρτύρεται για το ρόλο της ΔΕΗ, ενώ υποστηρίζει ότι απειλείται η ανάπτυξη του κλάδου αν δεν εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Επίσης, ζητεί την αυστηρή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων και των μέτρων διαφάνειας που προβλέπει ο νόμος για όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και την τήρηση της προτεραιότητας υλοποίησης οικιακών Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλη τη χώρα.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει στην επιστολή ότι περισσότερο από ένα χρόνο προσπαθεί να απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ – σε σχέση με το ρόλο της ως Διαχειριστή Δικτύου και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας – χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση στις παρατηρήσεις και ενστάσεις που έχει καταθέσει.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει ο ΣΕΦ, ζητεί την παρέμβαση του υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι «Καθυστερήσεις ή αυθαίρετες πρακτικές στην παροχή όρων σύνδεσης ή και στην παραλαβή των εγκαταστάσεων οδηγούν σε στρέβλωση και στραγγαλισμό της αγοράς και τη δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας, απειλώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΦ.

Για το λόγο αυτό, επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας, για κάθε νόμιμη ενέργεια που στόχο θα έχει την προστασία των μελών μας και του κλάδου γενικότερα, αλλά και του Έλληνα καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας που στηρίζει την αγορά των ΑΠΕ, μέσω της καταβολής του αντίστοιχου τέλους».

 

econews

Σχόλια