ΑΠΕ: η Siemens ενισχύει τις δραστηριότητες της

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η εταιρεία Siemens επιταχύνει την ανάπτυξη της στον κλάδο των ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, από την 1η Οκτωβρίου, η εταιρεία αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες της σε αυτή την αγορά μέσω δύο ανεξάρτητων επιχειρησιακών μονάδών.

Το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα διαχωριστεί σε δύο νέα: Το Τμήμα Αιολικής Ενέργειας και το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο Δρ. Felix Ferlemann,έως σήμερα επικεφαλής του τμήματος συστημάτων σασί της Benteler Automotive, θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας της Siemens.

Ο Michael Suess, Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Ενέργειας της Siemens, δήλωσε ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία στον κλάδο της αιολικής ενέργειας και να θέσουμε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη».

Επίσης, η εταιρεία θα προχωρήσει στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων της στους τομείς της ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώνταςτο Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο κ. Suess δήλωσε ότι «προχωράμε στο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων στους τομείς της ηλιακήςκαι της αιολικής ενέργείας, καθώς οι δυο αυτές αγορές βρίσκονται σε εντελώςδιαφορετικά σημεία ανάπτυξης.

Το νέο Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειαςθα εστιάζει σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης στον Τομέα της ηλιακήςενέργειας, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας.

Οι δραστηριότητες μας στον κλάδο της Αιολικής Ενέργειας είναι ιδιαίτεραεπιτυχημένες και στόχος μας είναι να τις αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, προχωρώνταςστην περαιτέρω εκβιομηχάνιση και διεθνοποίηση τους.

Η Γερμανία, η υπόλοιπηΕυρώπη και όλος ο κόσμος θα χρειαστεί συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για την ενοποίηση των ΑΠΕ στα ενεργειακά δίκτυα.

Σε αυτή τη στρατηγική περιοχή θαεπικεντρωθεί και το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας».

 

econews

Σχόλια