Κτηματολόγιο: 268 περιοχές προς ένταξη

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η Κτηματολόγιο ΑΕ προκήρυξε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξη τους, συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Πρόκειται για την τρίτη γενιά κτηματογράφησης που εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, που έχει εκπονήσει η εταιρεία, με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.

Με την κτηματογράφηση των 268 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωρηθούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.

Η προκήρυξη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή φυσικών προσώπων, εταιρειών και συλλογικών φορέων και διατυπώθηκε ένας μεγάλος αριθμός αξιόλογων παρατηρήσεων-επισημάνσεων.

Στη συνέχεια, αναμορφώθηκαν σημαντικά τα τεύχη του διαγωνισμού, τα οποία τέθηκαν και σε δεύτερη δημόσια διαβούλευση.

Η Κτηματολόγιο ΑΕ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανάθεση των νέων μελετών θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας όσο και στη μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Καλούμε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους στην ταχεία και ασφαλή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αποφεύγοντας τις αναιτιολόγητες και άσκοπες πολλές φορές αμφισβητήσεις και δικαστικές διενέξεις, οι οποίες δυσχεραίνουν και τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στην κτηματογράφηση να συνειδητοποιήσουν ότι δίνουμε συνεχώς εξετάσεις σε κάθε βήμα μας ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με την επιτυχή και ταχεία ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών».

 

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια