Φωτοβολταϊκά: παράταση μεταβολής δραστηριότητας για τους αγρότες

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι αγρότες που δεν έχουν υποβάλλει στην αρμόδια ΔΟΥ δήλωση μεταβολής δραστηριότητας για να μπορούν να πωλούν το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά στη ΔΕΗ -και ενώ η προθεσμία ήταν μέχρι 30 Ιουνίου- μπορούν να το κάνουν κατά την πραγματική έναρξη, ήτοι κατά το χρόνο σύνδεσης φωτοβολταϊκού σταθμού στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, τα παραπάνω προβλέπει η νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων (ΠΟΛ.1168 / 4.8.2011).

Επίσης, στην εν λόγω εγκύκλιο επισημαίνεται ότι προκειμένου οι αγρότες να αποδείξουν ότι εκμεταλλεύονται μονάδα φωτοβολταϊκών μέχρι 100 KW (άρα έχουν δικαίωμα στην επιστροφή ΦΠΑ 11%), θα πρέπει να λάβουν σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ με τίτλο «Διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100KW».

Σε περίπτωση που η δήλωση μεταβολής, υποβάλλεται μετά τη χορήγηση του εν λόγω εγγράφου ή μετά την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης με τη ΔΕΗ, το έγγραφο αυτό ή το αντίγραφο της σύμβασης σύνδεσης με την Επιχείριση, συνυποβάλλονται με τη δήλωση μεταβολής.

Αν η δήλωση μεταβολής, υποβάλλεται πριν από τα αναφερόμενα ανωτέρω στάδια που ακολουθούνται από τη ΔΕΗ για την σύναψη της Σύμβασης σύνδεσης, συνυποβάλλεται με τη δήλωση μεταβολής η αίτηση που έχει υποβληθεί από τον αγρότη στη ΔΕΗ.

 

econews

Σχόλια