Χανιά: έκδοση οδηγού πυροπροστασίας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο Δήμος Χανίων προχώρησε στην έκδοση οδηγού πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, προκειμένου τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες της πόλης των Χανίων να είναι ενήμεροι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού πυρκαγιάς.

Τον οδηγό παρουσίασαν στο δημοτικό κατάστημα των Χανίων ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Μανώλης Κεμεσίδης, και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Νικόλαος Σκουλούδης.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών κονδύλι για την πυροπροστασία στο Δήμο Χανίων, ύψους 130.000 ευρώ.

Επίσης, δήλωσε ότι σχεδιάζονται δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις πάρκων, αλσών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις δικτύων καθώς και ανανέωση πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων τόνισε ότι στο φυλλάδιο υπάρχουν πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να αποτρέψουμε  την εκδήλωση πυρκαγιάς, τι ενέργειες πρέπει να γίνουν μόλις αντιληφθούμε μια φωτιά, αλλά και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν αν το σπίτι μας βρίσκεται κοντά σε δάσος ή δασική έκταση.

 

Πηγή aftodioikisi.gr

 

econews

Σχόλια