Πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Γύθειο και Μυτιλήνη

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα, το Γύθειο και τη Λέσβο.

Ειδικότερα, η φωτιά στην περιοχή Λούτσες στην Κέρκυρα εξακολουθεί να μαίνεται. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Πέμπτης και στην περιοχή Άνω Τόμπρα δυτικά του Γυθείου. Η φωτιά αρχικά έφτασε μέσα στο χωριό Λυγερέας όπου απείλησε σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα.

Όλη τη νύχτα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με πολλά αυτοκίνητα από όλη την Λακωνία και γειτονικούς νομούς, ομάδες πεζοπόρου 40 ατόμων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες κοντά στο χωριό Λυγερέας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής έχουν καεί 450 στρέμματα δασική και 50 στρέμματα γεωργική έκταση.

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, πάνω από την εκκλησία του χωριού και προς την κορυφογραμμή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη φωτιά στη Νυφίδα Μυτιλήνης. Επί τόπου βρίσκονται 36 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

econews

Σχόλια