Φωτοβολταϊκά: άδεια παραγωγής για το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Άδεια παραγωγής έλαβε  την Πέμπτη από τη ΡΑΕ το δεύτερο μεγαλύτερο έργο που σχεδιάζεται να γίνει στα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα μετά το πάρκο της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής έδωσε το «πράσινο φως» στην αίτηση της EEN Hellas, 100% θυγατρική του γαλλικού κολοσσού EDF Energies Nouvelles, που αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 70 MW κοντά στη θέση Σκάλα Λακωνίας.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την EEN Hellas.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο που έχει λάβει άδεια παραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς το έργο της ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη, έχει μεν ισχύ 200 MW αλλά δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια παραγωγής.

Η EEN Hellas έχει στο ενεργητικό της αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, που ξεπερνούν συνολικά σε παραγωγή τα 1000MW. Από αυτά, βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία επτά αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 167.35 MW και ο φωτοβολταϊκός σταθμός των 6MWp στη Λακωνία, ενώ έχει εξασφαλίσει άδειες παραγωγής για περισσότερα από 450MW.

econews

Σχόλια