Θεσσαλονίκη: απομακρύνονται οι αυθαίρετες κατασκευές

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έγκριση για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους του ιστορικού κέντρου της πόλης, έδωσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος.

Η αρχή θα γίνει με την αποξήλωση και καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Βατικιώτου στην πλατεία Άθωνος.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση και θα ισχύει ως πυξίδα για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναπλάσεις οδών

Ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ακόμα την αναμόρφωση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (από την Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης) που θα περιλαμβάνει ανάπλαση της περιοχής, φύτευση δένδρων, διεύρυνση του πεζοδρομίου και στάθμευση αυτοκινήτων μόνο από τη μία πλευρά του οδοστρώματος.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην οδό Δαγκλή, και συγκεκριμένα στο τμήμα της που βρίσκεται πάνω από την Τσιμισκή, μελλοντικά θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση των αυτοκινήτων, καθώς αποφασίστηκε η διεύρυνση των πεζοδρομιών και η απαγόρευση στάθμευσης και στις δύο πλευρές της οδού.

Στο τμήμα της Δαγκλή κάτω από την Τσιμισκή μέχρι την Τσόπελα, που είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος προβλέπονται εργασίες ανάπλασης οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στην περιοχή θα τοποθετηθούν παγκάκια, ενώ προβλέπεται δενδροφύτευση, και τοποθέτηση ειδικών ταμπλό για εικαστικά δρώμενα, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργία μικρού συντριβανιού.

econews

Σχόλια