Ρυθμιστικό Αθήνας: σύντομα σε δημόσια διαβούλευση

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται να τεθεί σύντομα το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και “Αδωνι Γεωργιάδη, που απευθυνόταν στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και αφορούσε στα προβλήματα εξαιτίας της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, στο απαντητικό έγγραφο αναφέρεται ότι στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας θα υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ένας από τους κύριους στόχους του Σχεδίου θα είναι η διατήρηση και επιστροφή της κατοικίας στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Το έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας διαβιβάστηκε δια του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη.

Μαζί με αυτό διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του υπουργείου σχετικά με την παροχή κινήτρων σε Έλληνες πολίτες με σκοπό την εγκατάστασή τους στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης του υφιστάμενου αστικού ιστού, με σκοπό την αναβάθμιση της υποβαθμισμένης περιοχής του κέντρου των Αθηνών, το Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ μελέτησε την περίπτωση της οδού Ευριπίδου και των εμπορικών χρήσεων που αυτή συγκεντρώνει και προωθεί συμπλήρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων, με τον καθορισμό ειδικών χρήσεων γης επί της οδού Ευριπίδου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων μέχρι την Πλατεία Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, άλλο έγγραφο, της Διεύθυνσης Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δίνει απάντηση στους δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθήνα-Αττική 2014» ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και σύνδεσής τους μέσω της οδού Αγορακρίτου.

Επιπλέον τονίζεται ότι εκπονείται αντίστοιχη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Όπως διευκρινίζεται, οι συγκεκριμένες μελέτες αφορούν υποβαθμισμένες κεντρικές περιοχές κατοικίας, με προβλήματα ανάλογα με αυτά του κέντρου της Αθήνας. Η ανάπλαση στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην περιοχή, με την τόνωση της χρήσης των πλατειών και την ενίσχυση της κίνησης των πεζών με ασφάλεια, σε αυτές και στους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

econews

Σχόλια