Φωτοβολταϊκά αγροτών: παράταση τριών μηνών από τη ΔΕΗ

1
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Μοναξιά» επικρατεί στον χώρο των αγροτικών φωτοβολταικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, καθώς παρά τον μεγάλο όγκο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και τις 5.000 προσφορές σύνδεσης που έχει δώσει η ΔΕΗ μέχρι σήμερα, σε λειτουργία βρίσκεται μόνο ένα.

Στα κυριότερα προβλήματα, που έχουν μπλοκάρει τους περισσότερους υποψήφιους επενδυτές είναι η δυστοκία στη λήψη δανείων από τις τράπεζες, τα εμπόδια στις πολεοδομίες, και το γενικότερο άσχημο οικονομικό κλίμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε αυτό το πλαίσιο, παρά το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έχει ικανοποιήσει το 83% σχεδόν των αγροτικών αιτημάτων, συνδεδεμένο στο σύστημα και εν λειτουργία, βρίσκεται μόνο ένα φωτοβολταικό των 100 κιλοβάτ, στη Βέροια.

Συμβόλαια, δε, με το δίκτυο της ΔΕΗ έχουν υπογράψει μόνο 50 από τους 5.000.

Ως εκ τούτου η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν στα χέρια τους όρους σύνδεσης αλλά αδυνατούν να προσκομίσουν εμπρόθεσμα όλα τα έγγραφα, θα μπορούν παρ’ όλα αυτά να υπογράψουν μαζί της συμβάσεις σύνδεσης, και εντός 3 μηνών να προσκομίσουν όλα όσα τους λείπουν, αλλά και να καταβάλλουν τότε τις δαπάνες για τα όποια έργα σύνδεσης με το δίκτυο απαιτούνται να γίνουν.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.