Επικίνδυνοι αεροψεκασμοί στον Έβρο – παρέμβαση ΥΠΕΞ

0
41

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρέμβαση με θέμα τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του νομού Έβρου από τους αεροψεκασμούς που πραγματοποιούν οι Τούρκοι αγρότες στους ορυζώνες τους πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να παρέμβει άμεσα προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές προκειμένου να τις ενημερώσει για τα προβλήματα των Ελλήνων καλλιεργητών στην περιοχή του Πέπλου και να ζητήσει τόσο την άμεση διακοπή των αεροψεκασμών όσο και διευκρινίσεις σχετικά με τη νομιμότητα τους.

Τα προβλήματα οφείλονται στους αεροψεκασμούς με ορμονικό ζιζανιοκτόνο που διενεργεί η τουρκική πλευρά σε ορυζώνες κοντά στην περιοχή.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν επισημάνει το θέμα αυτό, ήδη από τον Ιούνιο του 2010, με σχετικό ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τονίζει ο κ. Λαμπρινίδης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το ζήτημα.

econews

Σχόλια