«Πράσινο» ΦΠΑ 1% – 3% εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

1
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δραστική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ που επιβάλλεται στα υλικά και στις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την «πράσινη» ανάπτυξη, ως ένα μέτρο που θα τονώσει ευρύτερα τον κλάδο της οικοδομής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο energypress.gr, στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα της καθιέρωσης ενός «ειδικού αναπτυξιακού συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και ο οποίος θα μπορούσε να είναι της τάξης του… 1%, 2% ή 3%», αντί του 23% που ισχύει σήμερα.

Στον νέο αυτό συντελεστή που συζητείται,  η σκέψη είναι να υπαχθούν όλα τα υλικά και τα προϊόντα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη, από κουφώματα και θερμομονώσεις μέχρι καινούργιοι καυστήρες με καύσιμο το φυσικό αέριο ή τις ΑΠΕ, συστήματα που εξασφαλίζουν αυτονομία θέρμανσης, μόνωση σωληνώσεων, σκίαστρα- και γιατί όχι- φωτοβολταικά και ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω υλικά επιβαρύνονται με συντελεστή 23% και αν περάσει η πρόταση, η τιμή τους θα πέσει δραστικά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην «πράσινη» ανάπτυξη και τονώνοντας παράλληλα τον δοκιμαζόμενο κλάδο της οικοδομής.

 

econews

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.