Πετρέλαιο σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη: σε ένα χρόνο θα γνωρίζουμε το δυναμικό

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε έναν χρόνο η Ελλάδα θα γνωρίζει το πετρελαϊκό δυναμικό στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και στη Νότια Κρήτη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννης Μανιάτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές αγορές και τις έρευνες υδρογονανθράκων, στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών στο Ιόνιο και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κρήτης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα μηνύματα του υπουργείου από τη φάση της διαβούλευσης, δημιουργούν αισιοδοξία ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις εξειδικευμένες εταιρείες στους σεισμικούς θαλάσσιους ελέγχους, και αυτό θα εκδηλωθεί σε περίπου 90 ημέρες, όταν θα κατατεθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνώς δοκιμασμένη ερευνητική πρακτική των σεισμικών ελέγχων, ο υφυπουργός επισήμανε ότι τα δεδομένα της έρευνας δεν θα είναι αποκλειστικής χρήσης και ότι τα στοιχεία από τους ελέγχους σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη θα δοθούν στο ελληνικό κράτος αλλά, ταυτόχρονα, θα πουληθούν και ως πακέτα πληροφοριών στις πετρελαϊκές εταιρείες.

econews

Σχόλια