ΟΛΠ: σύμβαση συνεργασίας για τα αδέσποτα

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή αυτή έγινε μετά από μακρά διαβούλευση με φορείς και οργανώσεις (Δήμοι, Νομαρχία, Φιλοζωικές Οργανώσεις) για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι ΝΠΔΔ, στον οποίο εκπροσωπούνται 18 Δήμοι του Λεκανοπεδίου, έχοντας ιδρύσει από το 2003 Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στο Σχιστό του Περάματος.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι εκείνη που έχει περιγραφεί στο πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τον Σύνδεσμο με τα φιλοζωικά σωματεία των Δήμων μελών του σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν.3170/03.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το θέμα των αδέσποτων σκυλιών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΛΠ Α.Ε. ιδιαίτερα στον χώρο της κρουαζιέρας, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια επιθέσεων σε ανθρώπους. Ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των γύρω περιοχών να μην μεταφέρουν και εγκαταλείπουν σκύλους στους χερσαίους χώρους του ΟΛΠ Α.Ε.».

econews

Σχόλια