Πρόστιμα 103.000 ευρώ στον δήμο Κορίνθου για ανεξέλεγκτες χωματερές

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρόστιμο ύψους πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (55.000,00€), ως διοικητική κύρωση, επέβαλε την Τετάρτη με απόφασή του στον δήμο Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την χωματερή στα Αθίκια Κορινθίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα isthmos.gr, το πρόστιμο επιβλήθηκε εξαιτίας της  ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων, της απουσίας  προστατευτικής περίφραξης του χώρου και της   μη αποκατάστασης του, επιχωμάτωσης και μη αποκατάστασης υδατορέματος, αλλά και λόγω εστιών φωτιάς, κινδύνου επέκτασης πυρκαγιάς και  κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Συνέπεια των ελλείψεων αυτών, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, είναι η πρόκληση σοβαρής ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος και κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι με δεύτερη απόφαση ο κ. Τατούλης επέβαλε πρόστιμο ύψους σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (48.000,00€), ως διοικητική κύρωση, στον Δήμο Κορινθίων, για άλλη ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει στην περιοχή Άσσου, για τους ίδιους σχεδόν λόγους.

Και οι δύο αποφάσεις διαβιβάζονται στην Δ.Ο.Υ. Κορίνθου για την είσπραξη του προστίμου, ενώ πλήρης φάκελος με την κάθε υπόθεση χωριστά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Κορίνθου.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.