ΔΕΗ: παροχή ενεργειακών υπηρεσιών από το 2012

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η ΔΕΗ προχωρά στο σχεδιασμό και την οργάνωση του μηχανισμού που θα παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες στους πελάτες της, έτσι ώστε από τις αρχές του 2012 να είναι σε θέση να τις «πουλήσει» αρχίζοντας από τους μεγάλους επαγγελματικούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, η παροχή ενεργειακών υπηρεσιών μία από τις πλευρές της νέας πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που επιχειρεί να εφαρμόσει η ΔΕΗ Εμπορία, η οποία ανασυγκροτείται για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω υπηρεσίες που θα προσφέρει η ΔΕΗ, αφορούν μεταξύ των άλλων τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, τις παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παροχή συμβουλών στον τομέα αυτό, ακόμα και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες, το κόστος των οποίων θα αποσβένεται από την παραγόμενη ενέργεια.

Επίσης, η ΔΕΗ εξετάζει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των καθετοποιημένων ενεργειακών συμβουλών (ESCO’s) είτε μέσω της δημιουργίας θυγατρικής είτε σε συνεργασία με άλλον εξειδικευμένο παίκτη του χώρου από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών εντάσσεται και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν τον Απρίλιο η ΔΕΗ με το ΚΑΠΕ για το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)».

Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους 1000 περίπου πελάτες της ΔΕΗ και το κόστος θα αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου μέσω του λογαριασμού ρεύματος.

Το έργο προβλέπει πιλοτική εφαρμογή σε πέντε Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο, την Καισαριανή, το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο.

 

econews

Σχόλια