Ενεργειακή διαχείριση στα κτίρια: συνεργασία Schneider Electric με Cisco

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, ανακοίνωσε στο Cisco Live, το ετήσιο συνέδριο ΙΤ και επικοινωνίας της Cisco, ότι θα συνεργάζεται με τη Cisco για την παροχή ολοκληρωμένων καινοτόμων λύσεων που ελέγχουν και διαχειρίζονται την κατανάλωση ενέργειας σε όλα τα σημεία των κτιρίων. Με το συνδυασμό αυτών των παροχών, οι ιδιοκτήτες των κτιρίων, οι αρχιτέκτονες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι πληροφορικής θα είναι σε θέση να βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Η αρχιτεκτονική ενεργητικής ενεργειακής διαχείρισης EcoStruxure™της Schneider Electric προσφέρει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης που συνδέει πέντε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας – ισχύς, data centers, διεργασιών και μηχανημάτων, κτιριακού ελέγχου και ασφάλειας – στο πλαίσιο μιας «ανοιχτής» και ευέλικτης τεχνολογίας.

Η αρχιτεκτονική EcoStruxure™ ενσωματώνεται με το  Cisco EnergyWise™ του δικτύου υποδομής της Cisco για την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης κτιρίου, που καλύπτει όλα τα σημεία που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, όπως το HVAC, το φωτισμό, την ασφάλεια και για πρώτη φορά, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης που παράγεται στους τομείς του ΙΤ/IP, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλέφωνα, δικτυακός μεταγωγέας Catalyst, συσκευές με τροφοδοσία ρεύματος μέσω Ethernet (Power-over-Ethernet/PoE) και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Με το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και καθώς τα κτίρια αντιπροσωπεύουν το 42% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, είναι απαραίτητο να βρεθούν τρόποι για τη μείωση της κατανάλωσης των ηλεκτρονικών και IP συσκευών στα κτίρια και σε ολόκληρο το δίκτυο.

«Η Schneider Electric ψάχνει για καινοτόμους τρόπους για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στο εσωτερικό των εταιρικών κτιρίων, κάθε μέρα για χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Chris Curtis, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κτιριακού τομέα της Schneider Electric. Και προσθέτει: «Συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική EcoStruxure™ της Schneider Electric και το Cisco EnergyWise™ παρέχουμε στους οργανισμούς τη δυνατότητα να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και για πρώτη φορά να διαχειριστούν την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρονικών και IP συσκευών, καθώς και το σύστημα διαχείρισης του κτιρίου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία και την κοινή μας καινοτομία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια σε όλο τον κόσμο».

Για παράδειγμα, δύο σχολεία στην Ευρώπη χρησιμοποίησαν τη συνδυασμένη λύση της Schneider Electric και της Cisco σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή εξοικονομούν περίπου το 30% της κατανάλωσης ενέργειας του εξοπλισμού πληροφορικής, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση να ανέρχεται περίπου στο 6%. Η συνδυασμένη λύση προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να μειώσουν τις συνολικές λειτουργικές δαπάνες του εξοπλισμού πληροφορικής έως και 30% και το συνολικό κόστος του κτιρίου περίπου κατά 9%, τηρώντας τις εντολές συμμόρφωσης και πετυχαίνοντας τους εταιρικούς στόχους βιωσιμότητας, παρέχοντας άμεσα τον δείκτη απόσβεσης της επένδυσης (ROI).

Επιπροσθέτως, η νέα συνδυαστική λύση επιτρέπει στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις:

• Να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να διαχειρίζονται την ενεργειακή κατανάλωση σε όλο το εταιρικό δίκτυο ή στην κτιριακή υποδομή.

• Να δημιουργήσουν μια ενεργειακά αποδοτικότερη αρχιτεκτονική για τον IT/IP τομέα εκτός των data centers.

• Να ελέγξουν που και με ποιο τρόπο χρησιμοποιείται η ενέργεια για να ανταποκριθούν πιο «έξυπνα» και αποτελεσματικά στις προσταγές των «έξυπνων» δικτύων.

• Να αποκτήσουν μια νέα πηγή εξοικονόμησης ενέργειας ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της εταιρικής βιωσιμότητας, την «απελευθέρωση» των πόρων και την ταχεία πρόοδο του οργανισμού/επιχείρησης.

«Η Cisco EnergyWise™ είναι η κορυφαία λύση στον κλάδο που επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν και να ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας του εξοπλισμού δικτύωσης και των συσκευών που συνδέονται στους διακόπτες και τα routers της Cisco», δήλωσε ο Jeff Reed, αντιπρόεδρος της Επιχειρηματικής Μονάδας Unified Access της Cisco. Και προσθέτει: «Σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες, όπως η Schneider Electric, παρέχουμε στους ιδιοκτήτες κτιρίων και στους διαχειριστές τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να ελέγχουν συνολικά τη χρήση ενέργειας στα κτίριά τους, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής ΙΤ, από ένα σημείο με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση.»

Η Schneider Electric και η Cisco συνεργάζονται για περισσότερο από μια δεκαετία και παρέχουν στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις τα εργαλεία που βοηθούν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας μέχρι και 30%, αξιοποιώντας το δίκτυο ως πλατφόρμα για τη διαχείριση ενέργειας. Η σχέση αυτή έχει επεκταθεί από συνεργασίες ενοποιημένων επικοινωνιών για κέντρα διαχείρισης δεδομένων (data centres) και δικτύων (network closets) μέχρι επιτηρήσεις μέσω video και IP. Αυτή η σχέση επεκτείνει περαιτέρω την παγκοσμίως καθιερωμένη ηγετική θέση της Schneider Electric και της Cisco σε λύσεις για τη διαχείριση ενέργειας παρέχοντας μέσω των switches τύπου Catalyst βιώσιμη μείωση ενέργειας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εργατικού δυναμικού και συνολική βελτίωση απόδοσης των επιχειρήσεων.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το EcoStruxure™ της Schneider Electric, παρακαλώ επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.schneider-electric.com/Ecostruxure.

econews

Σχόλια