Hλιακή Ενέργεια: η DuPont αποκτά την Innovalight Technology

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Τεχνολογία:

Η DuPont ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της Innovalight, Inc., εταιρείας που ειδικεύεται σε προηγμένα μελάνια πυριτίου και τεχνολογίες επεξεργασίας που αυξάνουν την απόδοση του κρυσταλλικού πυριτίου στις φωτοβολταϊκές κυψέλες.

Η DuPont υπερέβη το 1 δισ. δολάρια σε έσοδα από τις πωλήσεις στην αγορά φωτοβολταϊκών το 2010, και έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014 έχοντας ως βάση τη συνεχή ανάπτυξη υποστηριζόμενη από νέες καινοτομίες που βελτιώνουν την απόδοση των φωτοβολταϊκών πλαισίων, τη διάρκεια ζωής και το συνολικό κόστος του συστήματος.

« Η Innovalight κατέχει μια πολύ συναρπαστική τεχνολογία που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των κυψελών και η DuPont μπορεί να συμβάλει στην επίσπευση της υιοθέτησης της,» δήλωσε ο David B. Miller, πρόεδρος – της DuPont Electronics & Communications. « Η DuPont και η Innovalight μοιράζονται τη δέσμευση τους για την καινοτομία στα υλικά που έχουν ένα κοινό σκοπό – να κάνουν την ηλιακή ενέργεια πιο αποτελεσματική και πιο προσιτή».

Η Innovalight, που βρίσκεται στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, έχει αναπτύξει και έχει στην ιδιοκτησία της καινοτόμα μελάνια πυριτίου, τεχνολογία επεξεργασίας και μια σειρά από προϊόντα που αναμένονται στην αγορά. Τα μελάνια πυριτίου που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις πάστες επιμετάλλωσης Solamet ®  της DuPont ™ ενισχύουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την ηλιακή ακτινοβολία, επιτρέποντας την παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών υψηλής ποιότητας επιλεκτικού εκπομπού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, η τεχνολογία επιλεκτικού  εκπομπού θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 13% της παραγωγής φωτοβολταϊκών κυψελών κρυσταλλικού πυριτίου έως το 2013 και έως το 38% έως το 2020.

«Η Innovalight φέρνει τη σε βάθος γνώση των ηλιακών συσκευών, την τεχνολογία πυριτίου και την τεχνολογία επιλεκτικού εκπομπού, και η DuPont προσθέτει την εμπειρία στην επιστήμη των υλικών, τη δυνατότητα παραγωγής και την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο Conrad Burke, ιδρυτής της Innovalight. «Οι προτάσεις μας είναι ένα άλλο, και από κοινού θα συμπληρώνουν, θα διευρύνουν και θα επιταχύνουν την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας και τις ενεργειακές προκλήσεις του σήμερα με τις συνεχιζόμενες καινοτομίες μας».

Η DuPont αναμένει ότι η εξαγορά θα επιτρέψει ευκαιρίες για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μελλοντικές καινοτομίες, οι οποίες θα μπορέσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ζήτησης της αγοράς για το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών κυψελών υψηλότερης απόδοσης.

Η εμπειρία της DuPont τόσο στην αναβάθμιση της παραγωγής όσο και στις διαδικασίες παραγωγής θα οδηγήσει σε επιτάχυνση του χρόνου διάθεσης στην αγορά για τα προϊόντα της Innovalight και θα διευρύνουν την πρόσβαση των πελατών στην τεχνολογία.

Επιπλέον, το ευρύ φάσμα προτάσεων της DuPont σε πρώτες ύλες για την παραγωγή φωτοβολταϊκών συστημάτων, που συμπεριλαμβάνουν τόσο μεμβράνες επικάλυψης και όσο και φύλλα ενθυλάκωσης, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των νέων φωτοβολταϊκών κυψελών υψηλής απόδοσης οι οποίες πρέπει να συναρμολογούνται σε πλαίσια για να επιτύχουν την απαιτούμενη απόδοση.

Η ßιοµηχανία φωτοßολταϊκών συστηµάτων στην  Ελλάδα αποτελεί µια σηµαντική αγορά για τη DuPont. «Η συνεργασία µας µε τις Ελληνικές εταιρείες παραγωγής Φωτοßολταϊκών συστηµάτων σήµερα, είναι σε πιο προχωρηµένο επίπεδο από ότι ήταν τρία χρόνια, όταν ανακοινώσαµε το ενδιαφέρον µας για την Ελληνική αγορά φωτοßολταϊκών συστηµάτων» αναφέρει ο Ανδρέας Μάνεσης, Διευθυντής Ανάπτυξης Κεντρικής Ευρώπης για τη DuPont. «Σήµερα εφοδιάζουµε αρκετούς από τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι ανταποκρίνονται µε τις λύσεις τους στην ανάγκη περιορισµού της εξάρτησής από τα ορυκτά καύσιµα». Ένας από τους πελάτες της DuPont, η Silcio, μια άριστα οργανωμένη εταιρεία που παράγει δισκία πυριτίου, φωτοβολταϊκές κυψέλες και πλαίσια πολυκρυσταλλικού πυριτίου  έχει το εργοστάσιό της στην Πάτρα. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή ποιότητα και απόδοση. Η Silcio χρησιμοποιεί τρία προϊόντα της DuPont στην παραγωγή της: Tedlar®, αγώγιμες πάστες Solamet® και Zonyl® FSO 100.

«Πιστεύουμε ότι τα υλικά της DuPont τόσο στις φωτοβολταϊκές κυψέλες όσο και στα πλαίσια συνέβαλαν στην αύξηση της απόδοσης στην παραγωγή, στην σταθεροποίηση των διαδικασιών, τον περιορισμό απώλειας υλικού και ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του κόστους παραγωγής. Η Silcio θεωρεί τη DuPont ως ένα σημαντικό συνεργάτη στην παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών και πλαισίων ακόμα πιο αποτελεσματικά αναφορικά στο κόστος και την ποιότητα παραγωγής»- τονίζει ο Βασίλης Κυριαζής, Διευθυντής Προμηθειών της Silcio.

Το μέλλον φαίνεται ελπιδοφόρο. Η αγορά των φωτοßολταϊκών λύσεων εξελίσσεται συνεχώς και η Ελλάδα είναι µια σηµαντική χώρα σε αυτό το χάρτη της ανάπτυξης. Αυτή την περίοδο συζητάµε µε τόσο µε παραγωγούς όσο και µε ινστιτούτα την διερεύνηση ευκαιριών για συνεργασία σε προγράµµατα που θα προσφέρουν ßελτιώσεις στην απόδοση των φωτοßολταϊκών συστηµάτων, µειώνοντας το κόστος και ßελτιώνοντας την απόδοση τους», προσθέτει ο Ανδρέας Μάνεσης.

Η DuPont – μια από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασε δημοσίως τους περιβαλλοντικούς της στόχους εδώ και 20 χρόνια – έχει διευρύνει τις δεσμεύσεις της ως προς τη βιωσιμότητα, πέρα ​​από τη μείωση του εσωτερικού αποτυπώματος της συμπεριλαμβάνοντας στόχους που προκύπτουν από την αγορά και αφορούν τόσο τα κέρδη, όσο και τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Αυτοί οι στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την επιχειρηματική ανάπτυξη, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη νέων, ασφαλέστερων και βελτιωμένων περιβαλλοντικά προϊόντων για τις βασικές αγορές παγκοσμίως.

Η DuPont  είναι μια εταιρεία που  βασίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην επιστήμη. Με έτος ίδρυσης το 1802, η DuPont θέτει την επιστήμη σε εφαρμογή, για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που είναι απαραίτητες για μια καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο υγιεινή ζωή για όλους τους ανθρώπους.

Η DuPont δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας και της επεξεργασίας τροφίμων, της οικοδομής και των κατασκευών, των επικοινωνιών και των μεταφορών.

econews

Σχόλια