Ενέργεια: ανεμογεννήτριες σε βραχονησίδες του Αιγαίου μέχρι το 2015

0
39

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανεμογεννήτριες θα φιλοξενούν μέχρι το 2015 δώδεκα βραχονησίδες του Αιγαίου. Ορισμένες από τις βραχονησίδες βρίσκονται κοντά στην Ανάφη, ενώ οι υπόλοιπες στην Αστυπάλαια και την Κάρπαθο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, αυτό είναι το σχέδιο της εταιρείας «Κυκλαδικά Μελτέμια», που ανήκει στον όμιλο Eunice Energy Group.

Τη Δευτέρα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του σχεδίου, που έχει προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ, ορίζοντα υλοποίησης τα τέσσερα χρόνια και προβλέπει την υποβρύχια διασύνδεσή των βραχονησίδων τόσο μεταξύ τους όσο και με την Αττική, για τη μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε βραχονησίδες έχει πολλά οφέλη, καθώς δεν τίθεται θέμα αντίδρασης των τοπικών κοινοτήτων ή αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Εκτός αυτού, το αιολικό δυναμικό στο Αιγαίο είναι πολύ πλούσιο, γεγονός, που καθιστά τα υπεράκτια αιολικά πάρκα ιδιαίτερα παραγωγικά.

Σημειώνεται ότι παλιότερα είχαν ανακοινωθεί παρόμοια έργα, ωστόσο τα περισσότερα δεν προχώρησαν για οικονομικούς λόγους ή επειδή συνάντησαν γραφειοκρατικά εμπόδια.

econews

Σχόλια