Φυσικό αέριο: επέκταση δικτύων σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Σε επέκταση των υφιστάμενων δικτύων φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης προχωρούν οι Ιταλοί της ΕΝΙ και η ΔΕΠΑ, μέσω βεβαίως των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) που λειτουργούν στις δύο περιοχές και οι οποίες, ως γνωστόν, ανήκουν κατά 49% στην ΕΝΙ και κατά 51% στη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, το ύψος των επενδύσεων μέχρι το 2015 θα φτάσει συνολικά για τις δύο περιοχές τα 90 εκατ. ευρώ.

Από το εν λόγο ποσό, περίπου 60 εκατ. ευρώ προορίζονται για την επέκταση του δικτύου χαμηλής πίεσης της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογος στόχος θα υπηρετηθεί και με τα 30 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματίσει να επενδύσει η ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Στελέχη των ΕΠΑ υποστηρίζουν ότι «Στο τέλος του 2015 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα καλύπτουμε το 90% του πληθυσμού, υπό την έννοια ότι θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου».

Επίσης, πρόσθεσαν ότι αναζητούνται λύσεις προκειμένου το δίκτυο να φθάσει και σε περιοχές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή, η τοπική ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει σε εξέλιξη εργασίες για την επέκταση του δικτύου στις περιοχές Διαβατά, Σίνδο, Περαία, Άγ. Παύλο, Ρετζίκι και Εύοσμο, σε μια προοπτική να προστίθενται κάθε χρόνο περίπου 40 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης, έως και το 2015.

 

econews

Σχόλια