15ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς

0
158

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς (ICAWC- International Companion Animal Welfare Conference) αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για οποιονδήποτε ασχολείται με το χώρο της πρόνοιας των ζώων και διοργανώνεται για 15η συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος θα γίνει στην Ανατολική Ευρώπη, συγκεκριμένα στην πόλη Ρίγα της Λετονίας και θα διαρκέσει 2 ημέρες μεταξύ 18-20 Οκτωβρίου.

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στο είδος του καθώς καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό αριθμό από ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο χώρο της φιλοζωικής πρόνοιας απ’ όλο τον κόσμο-άνθρωποι που έχουν κοινό στόχο να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο για τα ζώα συντροφιάς. Οι αντιπρόσωποι έχουν την δυνατότητα μέσα σε δύο μέρες να ανταλλάξουν γνώσεις με συναδέλφους τους ανά τον κόσμο καθώς και να αποκομίσουν υποστήριξη και εκπαίδευση από ειδικευμένους προσκεκλημένους του συνεδρίου.

Η Κλαρίσα Μπάλντγουιν, ιδρύτρια του συνεδρίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Dogs Trust-του μεγαλύτερου φιλοζωικού οργανισμού στην Μεγάλη Βρετανία για την προστασία των σκύλων- σχολιάζει:

«Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν λάβει μέρος πάνω από 2.000 εκπρόσωποι και οργανώσεις στο Διεθνές Συνέδριο για τα Ζώα Συντροφιάς απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου. Το κοινό σημείο όλων το πάθος για τη βελτίωση της ζωής των ζώων. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί ορόσημο καθώς παρέχει μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών».

Στο φετινό συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν 21 ομιλητές καλύπτοντας τα παρακάτω θέματα:

– Επιχορηγήσεις και Μάρκετινγκ

– Νοσήματα και Εμβολιασμοί

– Πολιτική και Lobbying

– Εκπαίδευση Κοινού

– Συμπεριφορά και Εκπαίδευση Ζώων

– Στειρώσεις και Έλεγχος Πληθυσμού Αδέσποτων

– Ρόλος των ΜΜΕ

– Αύξηση Υιοθεσιών από Καταφύγια

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχον την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρια όπου θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λάβουν ενεργά μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και το Eurogroup for Animals το οποίο αποφάσισε πλέον να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές του θέματα και πολιτικές που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

 

Πηγή adespoto.gr

 

econews

 

Σχόλια