Ανακύκλωση: συναυλία ευαισθητοποίησης στην Άνδρο

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα (Α.Π.Λ.Α.) και η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου σας προσκαλούν σε συναυλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στην Άνδρο, στις 30 Ιουλίου 2011στον Όρμο Κορθίου και ώρα 20.00, με το μουσικό συγκρότημα BATALA.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραμύθια, μουσική, χορό, ενημέρωση, δώρα έκπληξη και χιουμοριστικά δρώμενα με οικολογικό περιεχόμενο.

Με σύνθημα «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων μας – Ανακυκλώνοντας προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον και τις τσέπες μας», η Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα σας καλεί να ενώσετε τις φωνές σας για το φυσικό περιβάλλον, στο ρυθμό των BATALA!

Η Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα (Α.Π.Λ.Α.)

Με αφορμή την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, που συνέβη στην Άνδρο τον Φεβρουάριο του 2011, όταν ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) , ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις υποχώρησε στη θάλασσα. και τόνοι σκουπιδιών κατέληξαν στο Αιγαίο δημιουργώντας τεράστια ρύπανση, βρέθηκαν  κάτοικοι  του νησιού και έφτιαξαν τους Α.Π.Λ.Α. την (Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα).

Η πρωτοβουλία είναι πολιτικά ανεξάρτητη, συγκροτείται από ευαισθητοποιημένους κατοίκους από όλη  την Άνδρο, και κινητοποιήθηκε με σκοπό να αναδειχθεί η αναγκαιότητα των πρακτικών της μείωσης των σκουπιδιών μέσω βελτίωσης καταναλωτικών πρακτικών, επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Τρόποι επίτευξης των σκοπών αυτών είναι συγκεκριμένες δράσεις που απευθύνονται στους κατοίκους του νησιού. Κυρίαρχος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων (μονίμων και θερινών) αλλά και των επισκεπτών του νησιού για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των παραγομένων απορριμμάτων, καθώς και η  συνεχής δημοσιοποίηση και επικοινωνία κάθε σχετικού ζητήματος στην Ανδριακή κοινωνία.

Έτσι για φέτος η πρωτοβουλία πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις :
·         Προβολή του ντοκιμαντέρ ΜΥΚΟΝΟS BLUES για το αντίστοιχο ζήτημα στη Μύκονο,
·         Παρουσίαση του επιτυχούς παραδείγματος της Σύρου στο ζήτημα της ανακύκλωσης, καθώς και Συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας & άλλων ειδικών προσκεκλημένων
·         Σε συνεργασία με την Ο.Ε.Α. (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης) την πραγματοποίηση 3 σεμιναρίων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, καθώς και εργαστηρίων κατασκευής κομποστοποιητών και εκτροφής γαιοσκωλήκων.
econews

Σχόλια