Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για πετρελαιοκίνηση, ΔΕΗ, διαχείριση απορριμμάτων και αυθαίρετα

0
13

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, o υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις και για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

«Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν εξαντλείται στην περίπτωση της Κερατέας.

Μετά από συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την αιρετή περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ανακοινώσουμε σύντομα αποφάσεις για την ταχεία υλοποίηση των έργων με τον πιο πρόσφορο, οικονομικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων, δοκιμασμένων και σε άλλες χώρες τεχνολογιών.

Σε αυτό το πλαίσιο μπάινει και το ζήτημα της Κερατέας, για το οποίο εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις.»

Σε ερώτηση σχετικά με την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, ο υπουργός απάντησε ότι το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είτε με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή είτε με πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.

Όσον αφορά στο θέμα των αυθαιρέτων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η ρύθμιση περιλαμβάνει την αλλαγή του πλαισίου για τις κατεδαφίσεις, ώστε το μέτρο να καταστεί αποτελεσματικό.

econews

Σχόλια