Πρέβεζα: οι κάτοικοι κλείνουν τη χωματερή

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Το χρωστάμε στα παιδιά μας». Με αυτά τα λόγια κλείνει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νικοπόλεως, Μιχαλιτσίου και Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας αντιδρώντας στην ύπαρξη της χωματερής στην περιοχή Κούκος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας pamepreveza.gr, μετά από γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις και επαφές με τη Δημοτική αρχή και αφού δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια γραπτή δέσμευση οι κάτοικοι αποφάσισαν το οριστικό κλείσιμο του χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στη θέση «ΚΟΥΚΟΣ», καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η χωματερή «λειτουργεί εντελώς παράνομα, χωρίς άδεια, και κατά παράβαση της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας».

Έτσι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, οι κάτοικοι θα κλείσουν επ’ αόριστον κάθε πρόσβαση και διέλευση οιασδήποτε μορφής απορριμματοφόρου οχήματος προς τη χωματερή.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι, καταλήγει η ανακοίνωση, να δεχθούμε άλλο τη διατήρηση της παρανομίας, δε δεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος, σαράντα χρόνια ήταν αρκετά!

econews

Σχόλια