Θεσσαλονίκη: αυξήθηκαν οι «υιοθεσίες» πάρκων

0
169

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Πολλά είναι τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου στο δήμο της Θεσσαλονίκης που έχουν «υιοθετηθεί» από ιδιώτες και συλλόγους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο θεσμός αυτός έχει ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και υπάρχει ανταπόκριση από πολλούς επιχειρηματίες αλλά και από φορείς που υιοθέτησαν ένα χώρο πρασίνου, θέλοντας να δηλώσουν την παρουσία τους στην προσπάθεια για μια πιο πράσινη πόλη.

Χθες έγιναν τα τα «εγκαίνια» του χώρου πρασίνου στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, που είχε να ανανεωθεί 32 ολόκληρα χρόνια.

Την ανάπλαση του πάρκου, κόστους συνολικά 30.000 ευρώ, αλλά και τη συντήρησή του για τα επόμενα τρία χρόνια, ανέλαβε ιδιωτική εταιρία που συνεργάστηκε με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 450 τριανταφυλλιές αντικατέστησαν τις παλιές, 2.500 μπιγκόνιες ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το χώρο, ενώ το σκηνικό συμπληρώνει ο νέος χλοοτάπητας αλλά και το σύγχρονο αρδευτικό σύστημα, που τοποθετήθηκε με ευθύνη της εταιρείας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ζέρβας δήλωσε «Θέλουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κοντά μας -κατοίκους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες-, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με την ενεργή και θετική συμμετοχή όλων μπορούμε να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας. Περιμένουμε με χαρά κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οποιοσδήποτε μπορεί να υιοθετήσει ένα πάρκο είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε φορέας ή σύλλογος.

 

econews

Σχόλια