Πειραματόζωα: αυστηρότερη νομοθεσία ζητά η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση για τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τα πειράματα στα ζώα για ερευνητικούς σκοπούς, απηύθυνε η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών του Λονδίνου.

Όπως ανακοίνωσε, οι έρευνες, ειδικά αυτές που περιλαμβάνουν τη χρήση ανθρώπινου ιστού ή γονιδίων, είναι απαραίτητες για την επιστήμη της ιατρικής, ωστόσο ενδέχεται να προκύψουν ηθικά ζητήματα.

Η εισαγωγή ανθρώπινων στοιχείων στα ζώα έχει συμβάλλει στην πρόοδο της ιατρικής. Για παράδειγμα η εμφύτευση καρκινικών κυττάρων από ανθρώπους σε ποντίκια, επέτρεψε στους επιστήμονες να εξετάσουν φάρμακα για τον καρκίνο σε ανθρώπινο ιστό.

Ποντίκια που είχαν υποστεί εγκεφαλικό έδειξαν σημάδια ανάκαμψης όταν στον εγκέφαλό τους εμφυτεύτηκαν ανθρώπινα νευρικά βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα αμέσως μετά να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι επιστήμονες εισήγαγαν ένα ολόκληρο χρωμόσωμα στο γονιδίωμα ποντικιών με σύνδρομο Down, έτσι ώστε να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών του Λονδίνου επισημαίνει ότι αν και πρέπει να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι έρευνες, διατηρεί επιφυλάξεις για τα κενά στη νομοθεσία και ζητά τη θέσπιση ρυθμιστικών κανόνων.

econews

Σχόλια