Φωτοβολταϊκά: συνάντηση προέδρου ΕΑΣ Λιβαδειάς με τη Διοίκηση της ΑΤΕ Leasing

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΤΕ Leasing στην έδρα της στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση συμφέροντος χρηματοδοτικού σχήματος για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών αγροτών-μελών τις οποίες διαχειρίζεται η Ένωση.

Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης η Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς θα προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με το μειοδότη-κατασκευαστή που προέκυψε από πρόσφατη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων.

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχεδιασμό της, η ΕΑΣ Λιβαδειάς πρωτοστατεί στην προσπάθεια των επαγγελματιών αγροτών-μελών της που προτίθενται να προχωρήσουν στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών.

Μέσω της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς, έχουν υποβληθεί 18 αιτήσεις κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών από επαγγελματίες αγρότες, από τις οποίες οι 6 έχουν ήδη λάβει όρους σύνδεσης από τη ΔΕΗ, ενώ αναμένονται και για τις υπόλοιπες.

Υπενθυμίζεται ότι θέλοντας να συντονίσει τις ενέργειές τους και να επιτύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους συνεργασίας, η Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς προσκάλεσε τον Ιούνιο τις ενδιαφερόμενες κατασκευάστριες εταιρείες να υποβάλλουν σχετικές αναλυτικές τεχνο-οικονομικές προσφορές.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η τήρηση των όρων που προέβλεπε η τεχνική προδιαγραφή του φωτοβολταϊκού σταθμού 100 KWp και το Σχέδιο Σύμβασης για τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας100 KWp που έχουν εκπονηθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Πηγή paseges.gr

econews

Σχόλια