Κλιματική αλλαγή: απειλή για τη διεθνή ασφάλεια

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής του UNEP, Ακίμ Στάινερ,  τις φυσικές καταστροφές, που επιδεινώνονται λόγω της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής.

Επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, ο διευθυντής του UNEP προειδοποίησε για τις απειλές που προκύπτουν για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα, αναφέροντας τα παραδείγματα της Σομαλίας, που πλήττεται από την ξηρασία και του Πακιστάν που πλήττεται από τις πλημμύρες.

Παράλληλα, μίλησε για τους κινδύνους στη διατροφική ασφάλεια.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ασφάλεια.
«Οι λιμοί, η άνοδος του επιπέδου της θάλασσας αποτελούν απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τον Δεκέμβριο, πρέπει να είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να τεθούν επικεφαλής της αντιμετώπισης, αλλά οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει επίσης να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν απλοί θεατές», κατέληξε.

econews

Σχόλια