Καβάλα: Έργα ανάπλασης από το Δήμο

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε μια σειρά τεχνικών έργων και έργων ανάπλασης που αναμένεται ν’ αλλάξουν ριζικά την εικόνα δημοτικών κτιρίων και κοινοχρήστων εκτάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, τα έργα αναμένεται να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικών Αναπλάσεων και του προγράμματος Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί η κατασκευή, ανακατασκευή ή ανακαίνιση του 4ου Γυμνασίου (Ζουμπουλάκιο) & Πειραματικού Γυμνασίου, του 1ου ΤΕΛ, του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα και του 3ου Γυμνασίου.

Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί η ολοκλήρωση της κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Καρβάλης.

Επίσης, ο δήμαρχος παρουσίασε και δυο ακόμα σημαντικά έργα: την ανάδειξη του Δυτικού Παράλιου Τείχους και την ανακατασκευή του ερειπωμένου μεντρεσέ πλησίον του μεσαιωνικού υδραγωγείου (Καμάρες) το οποίο αναμένεται να αναδειχθεί με την κατεδάφιση κτισμάτων επί της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και τη συνολική ανάπλαση της περιοχής πλησίον του μεντρεσέ που οδηγεί στο 1ο Γυμνάσιο.

Το κόστος της μελέτης για την ανάδειξη του δυτικού παράλιου τείχους ανέρχεται στις 787.000 ευρώ.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόταση που ετοιμάζεται να υποβάλει τις επόμενες μέρες ο Δήμος Καβάλας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος του 12ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιωάννου μέσω του προγράμματος: «Ενεργειακή Αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων –Σχολικών Κτιρίων».

Ο δήμαρχος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αντιδήμαρχος Θόδωρο Μουριάδη και το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Τζένη Χατζηλιάδου έκανε λόγω για τη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και για την μετατροπή του σε ένα σχολείο πρότυπο.

Ο κ. Σιμιτσής τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη πρόταση το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 2.200.000 ευρώ και η οποία έχει πάρα πολλές πιθανότητες να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος για ολόκληρη τη χώρα είναι 60.000.000 ευρώ.

 

econews

Σχόλια