Η φωτιά στα Ιωάννινα αναζωπυρώθηκε

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί στην περιοχή των Ιωαννίνων αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στα Κάτω Μάρμαρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ethnos.gr, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην περιοχή Ελάτεια Λάρισας, τις Φιλιάτες, την Κοζάνη και στο Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά των Ιωαννίνων. Το βάρος των πυροσβεστών, δίδεται στις περιοχές Σταυρακίου, Κάτω Μαρμάρων και Νεοχωρόπουλου, για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις κοντά σε σπίτια.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Αετός Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου καίγεται δασική έκταση.

Η φωτιά πέρασε στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία. Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα αεροσκάφος «Κάναντερ».

Μια τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στους οικισμούς Καρτέρι και Αργυρότοπος Θεσπρωτίας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, με 5 οχήματα και 30 άνδρες.

Κάηκε μικρή δασική έκταση στις παρυφές του δρόμου Ηγουμενίτσας – Μαργαριτίου.

Η πυρκαγιά στην Ελάτεια της Λάρισας ξέσπασε χθες στις 2.30 το μεσημέρι  και στην κατάσβεση της πήρε μέρος μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Στις Φιλιάτες, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 5 το απόγευμα στην περιοχή Αετός και για την κατάσβεση της πήραν μέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και πυροσβέστες.

Η φωτιά που ξέσπασε στην Κοζάνη χθες το απόγευμα στην περιοχή Κρόκος, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Όσον αφορά τη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, η οποία ξέσπασε χθες μετά τις 7 το απόγευμα, τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα αργότερα.

 

econews

Σχόλια