Φυσικό αέριο: αλλάζει η διαδρομή του αγωγού στο Άργος

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αλλαγή της χάραξης διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή του Άργους αποφασίστηκε την Τετάρτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό τον υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, και τη συμμετοχή του δημάρχου Άργους, Δ. Καμπόσου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αν. Χειβιδόπουλου, βουλευτών του νομού, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων Άργους και εκπροσώπων των αγροτών.

Ειδικότερα στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα γίνει νέα χάραξη, δυτικότερα της υπάρχουσας, για να παρακαμφθούν οι καλλιέργειες.

Εντός περίπου 15 ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων της ΔΕΣΦΑ του δήμου Άργους, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τεχνικών, ούτως ώστε να υπάρχει ακριβής αποτύπωση της νέας χάραξης.

Ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε για τη γρήγορη διενέργεια των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το ίδιο και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά στο υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από το περιφερειακό συμβούλιο.

econews

Σχόλια