Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Νεοχωρόπουλο, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Νεοχωρόπουλο έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας τελικά να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή.

Η μεγάλη φωτιά που έκαιγε τις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Νεοχωρόπουλου, Πεδινής, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επεκτάθηκε και στη χωματερή Δουρούτης.

Νωρίτερα, είχαν απειληθεί σπίτια, τόσο στο Νεοχωρόπουλο, όσο και στην Πεδινή, ωστόσο ο κίνδυνος τελικά αποτράπηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι φωτιές στο Σολάκι και στο Καρνάσι Μεσσηνίας και στην περιοχή Μπαμπίνι Αιτωλοακαρνανίας.

Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Λαρίσης και Μαγνησίας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

econews

Σχόλια